Відділ організації протиепізоотичної роботи є структурним підрозділом Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві.
В своїй діяльності керується Конституцією України, та законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, дорученнями Прем'єр-міністра України, наказами Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, дорученнями Міністра аграрної політики та продовольства України, його першого заступника та заступників, наказами Держпродспоживслужби, дорученнями Голови Держпродспоживслужби та його заступників, актами місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, наказами, дорученнями начальника Головного управління, його заступників, дорученнями начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії, а також положеннями про Головне управління, про Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії, про відділ організації протиепізоотичної роботи (далі - відділ) і в межах своїх повноважень забезпечує їх виконання.
У межах своєї компетенції веде ділове листування з органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями.
Здійснює перевірку осіб, підприємств, установ, організацій різних форм власності згідно з чинним законодавством у межах наданих повноважень.
Займається контролем епізоотичного благополуччя міста Києва, виявленням причин захворювання тварин та контролем їх усунення.
Готує розпорядження щодо виконання протиепізоотичних і ветеринарно-санітарних заходів та контроль їх виконання.
Ініціює проведення безкоштовних протиепізоотичних заходів щодо щеплення тварин проти сказу. Дані заходи проводяться за рахунок державного бюджету та за підтримки державних районних у місті Києві адміністрацій.