⇒ Попередня

Видача сертифікатів здоров’я

⇒ ПЕРЕЛІК ДЕРЖАВНИХ ІНСПЕКТОРІВ, ЯКІ БУДУТЬ ЗДІЙСНЮВАТИ ОФОРМЛЕННЯ СЕРТИФІКАТА ЗДОРОВ’Я ПРИ ЕКСПОРТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ НЕТВАРИННОГО ПОХОДЖЕННЯ

⇒ МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ОФОРМЛЕННЯ СЕРТИФІКАТА ЗДОРОВ’Я ПРИ ЕКСПОРТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ НЕТВАРИННОГО ПОХОДЖЕННЯ

⇒ СЕРТИФІКАТ ЗДОРОВ’Я ДЛЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ НЕТВАРИННОГО ПОХОДЖЕННЯ ДЛЯ ЕКСПОРТУ З УКРАЇНИ


Сертифікат здоров’я на вантажі з харчовими продуктами нетваринного походження, що експортуються (сертифікат здоров’я), видається на вимогу оператора ринку на харчові продукти, що, відповідно до статті 26 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", вироблені на потужностях, зареєстрованих відповідно до вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.

Сертифікат здоров’я видається та засвідчується:

  • підписом державних інспекторів Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві, на яких покладено функції із здійснення державного контролю в сфері безпечності харчових продуктів,
  • печаткою

і містить повне прізвище, ім’я, по-батькові посадової особи, яка його підписала.

 

Розмір плати за видачу сертифіката здоров’я на вантаж з харчовими продуктами нетваринного походження, відповідно до частини 3 статті 60 Закону, становить 0,05 місячного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на дату відповідного звернення оператора ринку.

Сертифікат здоров’я видається англійською мовою в двох примірниках. Один екземпляр (оригінал) – оператору ринку, другий (копія), на яку ставиться оригінальна печатка Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві, – зберігається в цьому територіальному органі.