Результати моніторингу під час збору інформації на столичних ярмарках у період з 23 квітня по 2 липня у місцях проведення ярмаркових заходів повідомив Анатолій Токайчук, заступник начальника Головного Управління Держпродспоживслужби в м. Києві.
З оновленими гігієнічними вимогами до агропродовольчих ринків, які затверджено наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 19 квітня 2024 року № 1279, ознайомив учасників в.о. начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Роман Матвійчук. Відповідно до вимог, оператори агропродовольчих ринків зобов’язані отримувати експлуатаційний дозвіл або реєструвати потужності агропродовольчого ринку, розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Крім того оператори агропродовольчих ринків повинні забезпечити належні умови для роботи акредитованої лабораторії, зокрема, шляхом надання у користування службових приміщень, забезпечених опаленням, електропостачанням, вентиляцією, водопостачанням та водовідведенням. функціонування агропродовольчого ринку за відсутності акредитованої лабораторії – заборонено.