⇒ Попередня

Новини

03 липня 2024

У Києві тимчасово припинено торгівлю швидкопсувними продуктами на ярмарках

За ініціативи ГУ Держпродспоживслужби в м.Києві у  Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА проведено нараду за участю керівників КП «Світоч» м. Києва, КП «Київська спадщина»  та одноголосно прийняте рішення про тимчасове припинення з 03.07.2024 реалізації на сезонних та сільськогосподарських ярмарках міста Києва продуктів харчування, що швидко псуються. Мова йде про свіже мʼясо, мʼясопродукти, ковбасні вироби, живу та свіжоморожену рибу, морепродукти, молоко, молочну продукцію, яйця птиці, кондитерські вироби з кремом тощо.

«ГУ Держпродспоживслужби в м.Києві звернулося до КМДА з ініціативою зважаючи на настання жаркої погоди та враховуючи прогнози Українського гідрометеорологічного центру. Враховуючи зростання середньодобової температури навколишнього середовища, з метою недопущення надзвичайних ситуацій та попередження виникнення спалахів захворювань, наполягаємо на прийнятті рішення про тимчасове припинення реалізації швидкопсувних продуктів на ярмарках», - зазначає заступник начальника управління Анатолій Токайчук.

При проведенні моніторингу не встановлено фактів продажу таких продуктів харчування на ярмарках.

Персональну відповідальність за допущення реалізації такої продукції на ярмарках покладено на голів районних в місті Києві державних адміністрацій та керівників комунальних підприємств - організаторів ярмарків.

У разі зниження температури повітря буде відновлено реалізацію продуктів харчування, що швидко псуються.