⇒ Попередня

Новини

27 червня 2024

Державні фітосанітарні інспектори пройшли спеціалізоване навчання

На виконання Наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 10.06.2024 № 395 “Про реалізацію рішень колегії Держпродспоживслужби від 17.05.2024 року” спеціалістами Державної установи “Центральна фітосанітарна лабораторія” проведений тренінг для державних фітосанітарних інспекторів Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві. 

Основні теми – питання пов’язані з вузькозлаткою ясеневою смарагдовою та жовто-бурим мармуровим клопом. Зокрема, розглянули  ознаки пошкодження, рослини господарі, методи виявлення (у тому числі із застосуванням феромонних пасток), способи поширення. Ці регульовані шкідливі організми є особливо важливими для нашого міста, оскільки в минулому році на території Солом’янського ландшафтного парку було запроваджено карантинний режим у зв’язку із виявленням вузькозлатки ясеневої смарагдової (Agrilus planipennis Fairmaire).

Подібні заходи дуже важливі, адже завдяки їм державні фітосанітарні інспектори поглиблюють та удосконалюють знання у сфері карантину рослин. Тому, проведення онлайн-тренінгів є однією з кращих практик для вдосконалення знань у цій галузі.