⇒ Попередня

Новини

18 червня 2024

Локалізація та ліквідація вузькозлатки ясеневої смарагдової стала предметом обговорення на нараді у Києві

У Києві відбулася нарада у Департаменті захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА щодо вирішення питання локалізації та ліквідації карантинного організму – вузькозлатки ясеневої смарагдової (Agrilus planipennis Fairmaire) на території міста Києва.

Під час заходу розглядались наступні питання: шкодочинність вузькозлатки ясеневої смарагдової, морфологічні та біологічні особливості шкідника, способи поширення та порядок запровадження та скасування карантинного режиму. На нараді  начальник Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Андрій Гуляков розповів про фітосанітарний стан на території Києва за 2024 рік, в тому числі про наявність  карантинного організму вузькозлатки ясеневої смарагдової.

У заході взяли участь Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві, Комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень, Комунальне об’єднання “Київзеленбуд”, Комунальні підприємства  "Святошинське лісопаркове господарство" та "Дарницьке лісопаркове господарство", Комунальне підприємство “Плесо”, Державне агентство лісових ресурсів України.