⇒ Попередня

Новини

15 грудня 2021

Інформація про забруднення атмосферного повітря у м. Києві

За даними спостережень на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського у період з 06 по 14 грудня 2021 р. у повітрі м. Києва відмічено перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДКс.д.) за середньодобовим вмістом:

  • - завислих речовин – у 1,1-1,2 раза на Бессарабській площі та проспекті Перемоги (район метро Святошин); 
  • - діоксиду азоту – у 4,2-4,6 раза – на площі Перемоги, вулиці Каунаській;  у 3,8-3,9 раза – на Бессарабській площі, вулицях Інженера Бородіна  та  Семена Скляренка; у 2,4-3,5 раза – на інших постах міста, за винятком проспекту Науки, 37 (біля метеомайданчику обсерваторії), де перевищень не зафіксовано;
  • - формальдегіду – у 2,5-2,6 раза – на площах Бессарабській і Деміївській, проспекті Перемоги, вулиці Академіка Стражеска (перетин з бульваром Вацлава Гавела), бульварі Лесі Українки; у 1,1-2,4 раза – на інших постах спостережень.

Загалом, порівняно з попереднім тижнем, у повітрі столиці відмічалось підвищення вмісту формальдегіду та деяке зниження вмісту діоксиду азоту; середній вміст інших забруднювальних домішок майже не змінився.

За прогнозами Українського гідрометцентру на найближчі дні метеорологічні умови не сприятимуть розсіюванню шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери.

Основний вклад у загальне забруднення атмосферного повітря міста вносить автотранспорт, котельні, ТЕС.