⇒ Попередня

Новини

20 травня 2024

Сьогодні 20 травня відзначається Всесвітній день метролога

В цей день в 1875 році представниками сімнадцяти країн була підписана Метрична Конвенція, яка визначає основу для глобального співробітництва в метрології і в її промисловому, комерційному та соціальному застосуванні. Початкова мета Метричної Конвенції — забезпечення єдності вимірювань в усьому світі — як і раніше важлива сьогодні.

Це свято було створене з метою визнання важливості професії метролога та привернення уваги суспільства до метрології в промисловості, медицині, соціумі та інших сферах

Єдність вимірювань потрібна усюди. Без точності та єдності вимірювань, а також без вашої діяльності в сфері метрологічного нагляду виникне хаос.

Забезпечуючи контроль за єдністю вимірювань, ми стоїмо на варті розвитку і процвітання України, виконуючи велику соціальну місію. 

А усім споживачам нагадуємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 08.03.2024 № 261 внесені зміни до постанов КМУ від 13.03.2022 № 303 і від 03.05.2022 № 550,відповідно до яких, протягом періоду воєнного стану за наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері надання житлово-комунальних послуг щодо:
- метрологічного нагляду (не повірка або неякісна повірка лічильників) , 
- формування, встановлення та застосування державних регульованих цін,
- захисту прав споживачів

здійснюються за рішенням Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.