2. Програма-передумова системи НАССР щодо території, стану приміщень, обладнання, проведення ремонтних робіт, технічного обслуговування обладнання, калібрування, а також заходів щодо захисту харчових продуктів від забруднення та сторонніх домішок;
3. Програма-передумова системи НАССР щодо планування та стану комунікацій (вентиляції, водопроводів водопостачання та водовідведення, електро- та газопостачання, освітлення тощо);
4. Програма-передумова системи НАССР щодо безпечності води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для переробки (обробки) харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами;
5. Програма-передумова системи НАССР щодо чистоти поверхонь, процедур прибирання виробничих, допоміжних, побутових приміщень та інших поверхонь;
6. Програма-передумова системи НАССР щодо здоров’я та гігієни персоналу;
7. Програма-передумова системи НАССР щодо поводження з відходами виробництва та сміттям, їх збору та видалення з потужності;
8. Програма-передумова системи НАССР щодо контролю за шкідниками, визначення виду, запобігання їх появі, засобів профілактики та боротьби;
9. Програма-передумова системи НАССР щодо безпечного зберігання та використання токсичних сполук і речовин;
10. Програма-передумова системи НАССР щодо специфікації та контролю постачальників;
11. Програма-передумова системи НАССР щодо зберігання та транспортування;
12. Програма-передумова системи НАССР щодо контролю технологічних процесів;
13. Програма-передумова системи НАССР щодо маркування харчових продуктів та інформування споживачів.
Звертаємо увагу, що Наказ не містить інформації щодо можливості підміни найменувань програм-передумов на інший тип документу та при цьому Наказом не передбачено можливість чи спосіб відображення різного типу процесів в одній програмі-передумові.
Відсутність повного пакету документації, визначеної п.п.2.5, п.п 2.6, п.п 2.7, п.п.2.8, п.п 2.9, п.п. 2.10., п.п2.11, п.п 2.12, п.п. 2.13, п.п 2.14, п.п 2.15, п.п 2.16, п.п.2.17, в розумінні Наказу, є ознакою порушення вимог Наказу та підтвердженням того, що оператором ринку харчових продуктів не забезпечено ефективне функціонування в частині розроблення та впровадження, системи безпечності харчових продуктів та контролю за небезпечними факторами.