⇒ Попередня

Новини

09 травня 2024

У Києві у квітні після розгляду справ щодо порушеннь законодавства про рекламу нараховано 40 715 грн штрафів

Відділом контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю ГУ Держпродспоживслуюби в м.Києві у квітні 2024 року обстежено 414 рекламоносіїв (зовнішня та внутрішня реклама).

За цей же період  підготовлено та проведено 14 розглядів справ про порушення законодавства про рекламу. Винесено 14 рішень на загальну суму 40 715 грн.

Основні порушення стосувались  відсутності термінів проведення акцій, розпродажів, знижок.

Нагадаємо, що рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу набирає чинності з дня вручення його суб’єкту реклами або його представнику, а сплата штрафу не звільняє суб’єкта реклами від усунення виявлених порушень вимог законодавства про рекламу. Не сплачений у добровільному порядку штраф стягується в установленому законодавством порядку.

Якщо ваші права споживача  порушено, звернення до Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві можна направити одним із таких способів:
заповнити форму на офіційному веб-порталі Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві http://kyiv-dpss.gov.ua/page/view/appeal
написати листа на електрону пошту: zvernen@kyiv-dpss.gov.ua
подати/надіслати звернення в паперовому вигляді на поштову адресу: 04053, м. Київ, вул. Івана Драча, 10/8.

Звертаємо увагу, що згідно з вимогами ст. 8 Закону України "Про звернення громадян", письмове звернення без зазначення місця проживання, не підписане автором (авторами), а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.

Електронне звернення, якщо воно надсилається без використання електронного цифрового підпису, повинно мати вигляд сканованої копії та/або фотокопії.