⇒ Попередня

Новини

14 грудня 2021

Про кав'яр та небезпеку придбання його фальсифікату до святкового столу.

Червона ікра вже давно стала найпопулярнішим продуктом новорічного святкового столу. Але чи можна бути впевненим, що купуючи цей продукт через інтернет - Ви отримаєте якісний товар?

Останнім часом, все більше і більше люди звикли замовляти товари в інтернеті. Харчові продукти не стали виключенням, тому шахраї користуються довірою громадян для збуту фальсифікату. В передсвятковий період, можна побачити багато різноманітних акційних пропозицій щодо великого асортименту продуктів, особливо ті, що користуються неабияким попитом на святах. Одним з таких продуктів є червона ікра. В інтернет мережі можна зустріти чимало сайтів та оголошень, що пропонують червону ікру за підозріло низькою ціною. 

Справжня червона ікра - продукт не з дешевих, тому вважається делікатесом. Є декілька видів червоної ікри (ікра горбуші, кети, сьомги, форелі та ін.), тому і ціна може дещо варіюватися. В середньому вартість справжнього продукту складає 1800-2000 грн. за 0,5 кг. Шахраї пропонують придбати начебто червону ікру за 540-590 грн. - 0,5 кг. Зрозуміло, що за такою ціною Ви можете отримати виключно підробку.

Найпопулярнішими схемами продажу червоної ікри за акцією в інтернеті є: 
•    купуй 0,5 кг та отримай 0,5 кг безкоштовно; 
•    1+1=3 (купуй дві банки і третю отримай в подарунок).

Зазвичай усі сайти або сторінки в соціальних мережах з такими пропозиціями виглядають більш менш однаково. Основним гачком є анімаційне табло з постійним відліком часу, що наштовхує на швидке замовлення через те, що час акції, нібито, спливає. 

В переважній більшості товар замовнику пропонується відправити кур’єрською доставкою або ж скористуватися послугами сервісу поштових відправлень. Обидва варіанти означають, що товар у Вас буде мінімум за добу. Такий продукт, як червона ікра, вимагає зберігання в умовах спеціального температурного режиму, тому при даних умовах доставки Ви вже гарантовано отримаєте товар неналежної якості.  

Будь-яке замовлення через інтернет мережу позбавляє Вас можливості перевірити товар та переконатися в його якості.

Якщо все ж таки зважитесь на онлайн покупку, то перевірте: 
1.    Чи достатньо інформації на сайті продавця (повна назва компанії, номер телефону, фізична адреса, e-mail)?
2.    Чи має постачальник офлайн магазин? 
3.    Чи має міжнародний сертифікат?

(Згідно ст.1 ч.1 п. 22 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин» - міжнародний сертифікат - сертифікат здоров’я, міжнародний ветеринарний сертифікат або інший документ, що видається компетентним органом країни походження або країни-експортера і засвідчує здоров’я тварини та/або безпечність харчового продукту, корму, сіна, соломи, побічного продукту тваринного походження, біологічного продукту або репродуктивного матеріалу.)