⇒ Попередня

Новини

04 квітня 2024

Поновлено позапланові перевірки у сфері надання житлово-комунальних послуг

8 березня 2024 року Урядом було ухвалено низку рішень щодо поновлення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану, які затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 8 березня 2024 р. № 261.

У зв’язку з чим, Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві може здійснювати позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, захисту прав споживачів та метрологічного нагляду у сфері надання житлово-комунальних послуг за наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини.

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства однією із підстав проведення позапланового заходу є звернення споживачів, яке можна направити до Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві одним із таких способів:

- заповнити форму на офіційному веб-порталі Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві за посиланням: http://kyiv-dpss.gov.ua/page/view/appeal 

- написати листа на електрону пошту: zvernen@kyiv-dpss.gov.ua;

- у паперовому вигляді на поштову адресу: 04053, м. Київ, вул. Івана Драча, 10/8.

Звертаємо увагу, що згідно з вимогами ст. 8 Закону України "Про звернення громадян", письмове звернення без зазначення місця проживання, не підписане автором (авторами), а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає. 
Електронне звернення, якщо воно надсилається без використання електронного цифрового підпису, повинно мати вигляд сканованої копії та/або фотокопії.
Крім того, для забезпечення всебічного розгляду піднятих питань та вжиття заходів відповідного реагування, до заяви додаються копії документів, які стосуються розгляду (договору/угоди з суб’єктом господарювання; рахунків на оплату послуг та/або розрахункових документів, письмових звернень направлених до керівництва суб’єкта господарювання і отриманих відповідей, за наявності).

*Зразок звернення до Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві