⇒ Попередня

Новини

22 березня 2024

У Солом’янському парку відбулася зустріч з громадськістю

Головне управління Держпродспоживслужби в м.Києві спільно з Комунальним підприємством по утриманню зелених насаджень Солом’янського району 19 березня 2024 року провела зустріч з громадськістю. Ця зустріч відбулась на території Солом’янського ландшафтного парку, на який Розпорядженням КМВА від 10.10.2023р. № 790 було накладено карантинний режим у зв’язку з виявленням вузькозлатки ясеневої смарагдової. Оскільки проведення локалізаційно-ліквідаційних заходів щодо карантинного шкідника на території парку викликає суспільний резонанс, Управління фітосанітарної безпеки провело роз’яснювальну роботу з метою підвищення обізнаності громадськості щодо загрози зазначеного шкідника та заходів, які необхідно вжити для його знищення та запобігання його подальшому поширенню.

Наведено науково обґрунтовану інформацію щодо необхідності вжити радикальних заходів (знесення дерев), спираючись на рекомендації Європейської та Середземноморської організації захисту рослин по знищенню шкідника та на діюче законодавство в сфері карантину рослин України.

Більше інформації щодо вузькозлатки ясеневої смарагдової Agrilu splanipennis Fairmairе доступна на сайтах: Глобальна база даних ЄОКЗР, ГУ Держпродспоживлсужби України, ГУ Дежпродспоживслужби в м. Києві.

Для довідки:

У 2024 році запланований моніторинг території Києва із виявлення цього шкідника. З 1994 року Україна є членом Європейської та Середземноморської організації захисту рослин. Вузькозлатка ясенева смарагдова Agrilus planipennis Fairmairе віднесена до переліку регульованих шкідливих організмів, затверджених Наказом Міністерства аграрної політики України від 29.11.2006р. № 716 «Про затвердження Переліку регульованих шкідливих організмів».