⇒ Попередня

Новини

10 грудня 2021

До уваги споживачів: виявлення Salmonella в курятині, що експортувалась з Польщі до України

Інформуємо стосовно виявлення Salmonella (present/25g) у курятині, що експортувалась з Польщі (виробник: WCF Corp. Sp. z o.o., Warszawa) до України (отримувач: ТОВ «М’ясний торговий дім», вул. Академіка Каблукова, 21, офіс 1-2) відповідно до інформаційного повідомлення системи RASFF від 06.12.2021 № 2021.6641-fup2  

З метою збереження здоров’я населення, Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві проводяться заходи щодо попередження розповсюдження м’яса курятини, що містить Salmonella (present/25g).

Нагадаємо, якщо харчові продукти, які оператор ринку ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності, він негайно має розпочати процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово поінформувати компетентний орган про вжиті заходи щодо подальшого поводження з вказаним харчовим продуктом.

Попереджаємо про відповідальність за порушення законодавства про харчові продукти відповідно до статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту на столичному споживчому ринку, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві за телефоном (044) 486-95-85 або електронною адресою: info@kyiv-dpss.gov.ua.