⇒ Попередня

Новини

31 жовтня 2023

Проведена публічна колегія ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві за участю представників бізнесу, громадськості, органів державної та місцевої влади

Під час колегії учасники підвели підсумки роботи за 9 місяців та визначились із пріоритетними завданнями на IV квартал 2023 року.

Учасники проаналізували діяльність управлінь ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві, зокрема Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини щодо забезпечення контролю за дотриманням законодавства у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ветеринарної медицини, епізоотичного благополуччя, Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, спрямованої на забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення Києва.

Обговорили результати роботи щодо здійснення державного нагляду (контролю) за станом організації й проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій та працюючих у шкідливих умовах праці. 

Розглянули питання щодо здійснення контролю за дотриманням законодавства в сфері захисту прав споживачів, дотриманням антитютюнового законодавства, законодавства про рекламу та про захист прав споживачів при реалізації пального на АЗС. Також мова йшла про проблемні питання та шляхи їх вирішення щодо контролю за дотриманням законодавства у сфері здійснення державного ринкового нагляду, здійснення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. 

Окремими питаннями стали аналіз роботи щодо надання послуг з реєстрації та обліку сільськогосподарської техніки, результати здійснення заходів державного нагляду (контролю), розгляду звернень громадян, робота з надання адміністративних послуг та позовна робота Головного управління. 

Серед присутніх на заході були керівники самостійних структурних підрозділів (Управлінь, відділів), їх заступники, керівники відділів у складі Управлінь; керівники Об'єднання ветеринарної медицини в м. Києві та Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві. 

Також до публічної дискусії були запрошені:

Олексій Кучеренко – народний депутат Верховної Ради України, перший заступник голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. 

Олексій Квасніцький – директор Департаменту захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Микола Білоус – заступник директора Департаменту – начальник управління державного контролю та обліку операторів ринку Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Сергій Чумак – генеральний директор Державної установи «Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України». 

Вікторія Назаренко – заступник начальника Управління – начальник відділу торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). 

Андрій Харченко – перший заступник начальника Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Наталія Соколовська – заступник директора Комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини».

Анатолій Гіндікін – начальник науково-технічного випробувального центру УкрТЕСТ Державного підприємства «Укрметртестстандарт».

Святослав Ханенко – керівник організації роботодавців «Всеукраїнське об’єднання організації роботодавців охорони здоров’я».

Костянтин Падалка – керівник Громадської організації «Всеукраїнська асоціація освітніх проектів».

Дмитро Купира – керівник Громадської організації «Центр громадянського представництва Життя». 

Олег Щелкунов – Голова адвокатського об’єднання «Греко», Голова комітету з захисту прав споживачів Асоціації адвокатів України.

Юрій Зоц – директор Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».

Переглянути трансляцію заходу можна на каналі Youtube ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві.