⇒ Попередня

Новини

04 жовтня 2023

Зафіксовано випадок сказу у кішки у Дарницькому районі м. Києва

За інформацією Об’єднання ветеринарної медицини в м. Києві у відділ по боротьбі зі сказом тварин був доставлений труп кішки Дарницький район.

З’ясовано, що 22 вересня власник взяв тварину у волонтера на перетримку після проведення стерилізації та утримував її у клітці. 24 вересня  під час годівлі кішка неспровоковано нанесла покус господарю в області верхньої кінцівки. Після цього він відмітив зміни у поведінці тварини  – відмова від їжі, майже повна відмова від води, тварини лежала на боку та важко дихала.

28 вересня в першій половині дня тварина пала. За результатами  досліджень патматеріалу виявлено свічення, характерне для сказу тварин. Потерпілий почав отримувати антирабічне лікування. Про встановлення захворювання на сказ повідомлено Київську міську державну адміністрацію та вживаються заходи щодо його ліквідації.

Наголошуємо, що для недопущення сказу тварин, необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку. Вакцина проти сказу є безкоштовною, для здійснення щеплення необхідно лише звернутися до лікарень ветеринарної медицини Держпродспоживслужби вашого регіону.