⇒ Попередня

Новини

03 жовтня 2023

Інформуємо про виконання заходів профілактики африканської чуми свиней

Після фіксації спалаху африканської чуми свиней (АЧС) у лісопарковому господарстві «Конча-Заспа» на прилеглій території оголошено карантин та проведено низку заходів з профілактики та запобігання подальшому поширенню цього захворювання.

Зокрема, на виконання п.1 протоколу № 5 засідання ДНПК труп свині, у якої було виявлено АЧС,  закопано на місці виявлення та проведено дезінфекцію місця, транспорту та інвентаря.

Також проводиться щоденне обстеження території лісопаркового господарства «Конча-Заспа» на предмет виявлення трупів диких свиней.

У карантинних зонах під час проведення ярмарків торгівля свининою відсутня.

Нагадаємо, у Голосіївському районі, на території КП «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа», було зафіксовано спалах африканської чуми свиней. У зв'язку з цим, рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при КМДА на частині території Голосіївського району Києва з 27 вересня 2023 року встановили карантин. 

З протоколом Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при КМДА та картами карантинних зон можна ознайомитись на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

Африканська чума свиней – високозаразна вірусна хвороба свиней, яка проявляється гарячкою, синюшністю (ціанозом) шкіри та поширеними крововиливами (геморрагіями) внутрішніх органів. Недуга належить до списку A згідно з Міжнародною класифікацією заразних хвороб тварин. Для людини африканська чума свиней – безпечна.