⇒ Попередня

Новини

22 вересня 2023

У Києві обговорили заходи щодо попередження спалахів інфекційних хвороб з представниками мережі столичних магазинів

Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві проведено нараду з представниками мережі столичних магазинів ТОВ «Новус Україна». 

Ця тематична нарада була ініційована фахівцями Головного управління, для інформування зацікавлених осіб щодо заходів, передбачених чинним законодавством, необхідних для запобігання спалахів захворювань, пов’язаних із закладами громадського харчування та торговельними мережами.

Учасники  обговорили питання щодо забезпечення епідемічного благополуччя населення та попередження спалахів інфекційних хвороб, харчових отруєнь пов’язаних з харчовими продуктами на території міста Києва, а також дотримання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами та здійснення заходів державного контролю.

Серед порушених питань, які найбільше цікавили учасників: 

Вимоги законодавства про харчові продукти, обов’язки операторів ринку харчових продуктів. 

Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).

Вимоги щодо здоров’я та гігієни персоналу, проведення процедур прибирання виробничих, допоміжних, побутових приміщень та інших поверхонь.

У результаті домовились проводити подібні тематичні зустрічі і надалі.