⇒ Попередня

Новини

20 вересня 2023

Результати епідрозслідування випадків захворювання дітей на ГКІ у Києві

Інформуємо про результати епідрозслідування випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей, які відвідують приватний заклад дошкільної освіти у Києві. Нагадаємо, що захворіло 4 дітей, всі були госпіталізовані. Постачальником харчування до закладу є ТОВ «Кідс Кейтеринг Київ».

На початку вересня спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві проведено позаплановий захід державного нагляду (інспектування) приватного закладу дошкільної освіти за двома адресами вул. Грузинська, 35-А та вул. Анни Ахматової, 35-Б. Перевіряли дотримання вимог законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів із проведенням лабораторних досліджень. 

За результатами видано: 
- акти складені за результатами проведення позапланового заходу (інспектування) стосовно дотримання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти, 
- рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів, 
- припис про усунення порушення вимог законодавства.

За результатами лабораторних досліджень за адресою вул. Грузинська, 35-А у 10 із 20 відібраних змивів з об'єктів навколишнього середовища виявлено бактерії групи кишкової палички, 2 проби води не відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною"; за адресою вул. Анни Ахматової, 35-Б у 8 з 20 відібраних змивів із об'єктів навколишнього середовища виявлено бактерії групи кишкової палички.

Виявлені порушення становлять загрозу для життя та здоров`я дітей. Тому, Головним державним інспектором винесено Рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів, видано Приписи про усунення порушення вимог законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров`я та благополуччя тварин. Крім того направлено листи:
• на Департамент освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо вжиття заходів реагування;
• на Дарницьке управління поліції Головного управління Національної поліції України у м. Києві щодо вжиття заходів реагування;  
• на Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області щодо вжиття заходів реагування до постачальника готових страв (кейтеринг) ТОВ «Кідс Кейтеринг Київ».