⇒ Попередня

Новини

27 березня 2020

Результати дослідження меду у межах проекту «Стоп фальсифікат»

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві опрацьовує факти, висвітлені у межах медійного проекту «Стоп фальсифікат» представниками громадського об’єднання «Громадський контроль захисту прав споживачів» та телеканалу 1+1 «ТСН Тиждень».

На виконання Розпорядження Держпродспоживслужби України, спеціалістами Головного управління здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю) ТОВ «ФУДКОМ» за адресою: м. Київ, вул. Кудряшова, 1, яке реалізує продукцію бджільництва в магазині.  Під час заходу провели відбір 2 проб меду для досліджень на фізико-хімічні показники та нітрофурани.
 
За результатами лабораторного дослідження – Експертний висновок № 003431 д.к./20 від 24.03.2020 року, виданий ВЦ ДНДІЛДВСЕ м. Київ, вул. Донецька, 30, зразок «Мед від Миколи Івановича «різнотрав’я» та зразок «Мед від Миколи Івановича «квітковий липовий», збір 2019 року, виробник: ФОП  Стьопін М.І., Харківська обл., Чугуївський р-н., смт. Малинівка, за фізико-хімічними показниками відповідає ДСТУ 4497:2005.
 
Відповідно до назви: мед із різнотрав’я походить з нектару, зібраного бджолами з різних видів рослин, як культурних, так і тих, що ростуть на луках, низинах, горах. Мед має світло-кремовий колір, часом колір чаю, швидко кристалізується, змінюючи колір на світло-коричневий. Мед має виражений запах, нагадує запах воску, а смак залежить від суміші нектарів, принесених до вулика.
 
У розмаїтті квіткових видів меду – липовий – займає почесне місце та вирізняється ароматом, смаком, світло-бурштиновим кольором. Липа – улюблена бджолярами медоносна рослина. З одного гектару квітучих дерев збирають у  рази більше меду ніж з інших. До того ж, липовий мед має протизапальну, потогінну та жарознижуючу дію.
 
Про інші дослідження у межах опрацювання фактів медійного проекту «Стоп фальсифікат можна ознайомитись у інформаційній статті, а також у ще одному матеріалі.