⇒ Попередня

Новини

08 серпня 2023

У столиці затвердили план заходів з ліквідації сказу в Солом’янському районі

Він затверджений рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській  державній адміністрації). 

Зокрема, вирішили провести імунізацію проти сказу наявного поголів’я всіх сприйнятливих тварин в зоні карантинних обмежень, у загрозливих зонах – собак і котів. Також уведені певні карантинні обмеження щодо сказу. 

Серед них: 
• заборонити вивід (вивіз) собак, котів і диких тварин із території карантинних обмежень – частини Солом’янського району Києва, а саме на території, обмеженій перетином проспекту Повітрофлотського, Чоколівського бульвару, вулиці Уманської та вулиці Карела Чапека;  

• заборонити проведення виставок та інших видовищних заходів за участю собак і котів у Солом’янському  районі;

• проводити дезінфекцію місць, де знаходилися хворі тварини і підозрілі на захворювання сказом, предметів догляду за ними, одягу та інших речей,  забруднених слиною та іншими виділеннями від хворих тварин;

• систематично обстежувати територію загрозливої зони, при виявленні трупів з ознаками характерними для інфекційних хвороб, надсилати патматеріал для дослідження на сказ.

Карантинні обмеження щодо сказу вважатимуться знятими через два місяці з дня останнього випадку захворювання, за умови виконання всіх заходів, передбачених комплексним планом і чинною інструкцією «Про  заходи щодо боротьби зі сказом тварин».