⇒ Попередня

Новини

28 липня 2023

Інформуємо про спалах гострої кишкової інфекції в Києві

За останні два місяці у Києві зафіксовано спалахи гострої кишкової інфекції, що повʼязані із вживанням продукції, виробленій на потужностях однієї з великих торгівельних мереж.

Станом на 28 липня, відповідно до повідомлень від ДУ"Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України" у період з 24 по 26 липня зареєстровано п’ять екстрених повідомлень про інфекційне захворювання/харчове отруєння, про захворілих, які  своє захворювання пов’язують із вживанням готових страв, зокрема салату з крабових паличок «ніжність», придбаних 22 та 23 липня у відділі кулінарії торгівельної мережі.

Чотири особи було госпіталізовано.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві з 27 липня на підставі «Повідомлень про події та ситуації, що становлять загрозу життю і здоров’ю, санітарному та епідемічному благополуччю населення, у разі встановлення факту можливого зв’язку інфекційної хвороби, харчового отруєння, виникнення неінфекційних захворювань (отруєнь), пов’язаних з діяльністю суб’єктів господарювання» від 27 та 28 липня, що надійшли від ДУ «Київський міський ЦКПХ МОЗ» розпочато проведення позапланових заходів державного нагляду (інспектування) потужностей оператору ринку, де була придбана та де була виготовлена підозріла продукція із відбором епідемічно значимих зразків харчових продуктів, санітарно-гігієнічних змивів з обладнання й інвентарю, обстеженням персоналу на бактеріоносійство та відбором проб води.

Епідеміологічне розслідування та позапланові заходи державного нагляду (інспектування) потужностей оператора ринку тривають.

Якщо ви або ваші близькі стикнулися із подібною ситуацією, ви можете подати скаргу до Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві.

Це можна зробити онлайн через офіційний веб-сайт або:
• на електронну адресу: zvernen@kyiv-dpss.gov.ua;
• на поштову адресу: 04053, м. Київ, вул. Івана Драча, 10/8. Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві;
• особисто або через уповноважену особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства.