⇒ Попередня

Новини

03 грудня 2021

Щодо позапланових заходів державного нагляду (контролю) з питань дотримання вимог законодавства у сфері торгівлі пестицидами і агрохімікатами

На виконання доручення Голови Держпродспоживслужби України від 16.06.2021 № 01-33/20  Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві здійснюються позапланові заходи державного нагляду (контролю) з питань дотримання вимог законодавства у сфері торгівлі пестицидами і агрохімікатами.

Станом на 01.12.2021 здійснено 18 позапланових перевірок суб’єктів господарювання з питань дотримання вимог законодавства у сфері торгівлі пестицидами і агрохімікатами, видано 2 приписи, з яких 2 виконано, одну особу притягнуто до адміністративної відповідальності (накладено штраф на суму 102 грн.00 коп.).

Також, за період 2020-2021 р., за заявами суб’єктів господарювання здійснювались позапланові заходи державного нагляду (контролю) з питань дотримання вимог законодавства суб’єктами господарювання, що одержують, зберігають, застосовують пестициди і мінеральні добрива на території м. Києва та отримання документів дозвільного характеру. Всього обстежено 8 суб’єктів господарювання, з них отримали санітарний паспорт- 6 суб’єктів.

Відповідно до вимог ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» санітарний паспорт на право одержання, зберігання і застосування пестицидів і мінеральних добрив видається на один рік.