⇒ Попередня

Новини

20 липня 2023

За результатами інспектування піцерії на Подолі закрито - рішення ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві

20 липня було розглянуто матеріали, отримані під час проведення позапланового заходу державного контролю (інспектування) ФОП Дужук Максима Олександровича за адресою: 04071, м. Київ, вул. Нижній Вал, 15 літера А.

Винесено рішення тимчасово припинити діяльність з виробництва та обігу харчових продуктів на потужності закладу громадського харчування для усунення загрози для життя та/або здоровʼя людей.

За результатами проведеного інспектування виявлено порушення вимог до безпечності та якості харчових продуктів гігієнічних вимог до виробництва та/або обігу харчових продуктів, що створюють загрозу життю та/або здоров'ю людини.

Зокрема, оператор ринку використовує харчові продукти отримані із потужностей, щодо яких відсутня інформація щодо їх державної реєстрації або отримання експлуатаційного дозволу.

Потужність не підтримується в чистому та робочому стані.

Харчові продукти не захищено від будь-якого забруднення на всіх стадіях виробництва, переробки та/або обігу.

Вікна, що відкриваються назовні у виробничому приміщенні, не обладнано сіткою від комах, що легко знімається для чищення: у приміщені наявні мухи.

Не представлено інформації, що персонал потужності періодично проходить навчання щодо гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів.

Не представлено інформації щодо ефективної та результативної боротьби зі шкідниками та гризунами.

Матеріали, які використовуються для пакування, включаючи первинне пакування, можуть бути джерелом забруднення, а саме: пакувальний матеріал для піци (коробки зберігаються на підвіконні приміщення для відвідувачів).

Матеріали надіслано до Національної поліції України для притягнення підприємця до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, до ГУ Держпродспоживслужби в м.Києві надійшло повідомлення про спалах гострої кишкової інфекції внаслідок вживання їжі у піцерії на Подолі.

Документ.