⇒ Попередня

Новини

07 липня 2023

У Києві тренувались реагувати на пріоритетні зоонозні захворювання з підходом "Єдине здоров’я"

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві долучилися до міждисциплінарного семінару стосовно пріоритетних зоонозних хвороб.

Під час заходу фахівці з усіх регіонів працювали над налагодженням багатогалузевої співпраці експертів щодо реагування на пріоритетні зоонозні захворювання, застосовуючи принципи підходу "Єдине здоров’я". На думку фахівців ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві сам формат роботи у міждисциплінарних командах сприяє подальшим крокам багатогалузевої співпраці в межах усієї України і допомагає налагодити безпосередній контакт між учасниками. 

Під час семінару учасники ознайомились з основними засадами підходу "Єдине здоровʼя", розглянули поточну ситуацію, прогалини та потенційні потреби, актуальні для протидії зоонозним захворюванням в Україні.

Підхід "Єдине здоров’я" — це спільні зусилля фахівців різних напрямів охорони здоров’я та їхніх установ, що працюють на місцевому, національному та глобальному рівнях, для поліпшення здоров’я людей, домашніх тварин, дикої природи, рослин як складових навколишнього середовища. Це рух до налагодження рівноправної, всеосяжної співпраці як у науково-дослідних, так і в прикладних науках, між сферами охорони здоров’я людини і тварин, хімічними, інженерними та соціальними галузями, агросектором і харчопромом, екологічними та природоохоронними інституціями тощо.

За словами лікаря-епідеміолога відділу готовності та реагування на надзвичайні ситуації Центру громадського здоров’я, головною задачею тренерів семінару було покращити та сформувати нові навички застосування на практиці складових міждисциплінарної взаємодії в контексті підходу «Єдине здоров’я».

Семінар організований Центром громадського здоров’я, який зібрав на одному майданчику фахівців Центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України та Головних управлінь Держпродспоживслужби в областях.