⇒ Попередня

Новини

07 червня 2023

Щороку 7 червня відзначається Всесвітній день безпечності харчових продуктів

Цей день встановлено з метою привернення уваги держав до проблем здорового харчування населення, а також якості вироблених харчових продуктів. Отримання належної інформації про вміст, походження та виробництво продукції надає споживачеві можливість здійснити вибір харчового продукту відповідно до власних потреб.

В Україні питання харчової безпеки регулюються на законодавчому рівні, зокрема, законами «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини» та «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», які забезпечують безпечність харчових продуктів на шляху «від лану до столу».

Відповідальність за безпечність харчових продуктів несе виробник, а контроль здійснює Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та її територіальні органи.

Держпродспоживслужба продовжує виконання покладених на неї функцій на кожному етапі виробництва, обробки та зберігання харчових продуктів заради забезпечення харчової безпеки держави та здоров’я українських споживачів.