⇒ Попередня

Новини

31 травня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 17 травня здійснили інформаційне відвідування магазину «Острівець мрії» за адресою: м. Київ, вул. Симиренка, 12. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів.  

При огляді продукції були виявлені невідповідності. 

Зокрема, в магазині «Острівець мрії»:
1. Іграшка Машинка металева Поліція – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Іграшка Літак 7701 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Іграшка Пістолет Халк Toys – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Іграшка м’яка Хом’як-повторюха – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Іграшка м’яка Юля – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Іграшка Трансформер цифри Digital Series – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
7. Іграшка Герої Гаррі Поттер – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
8. Конструктор Star Union MG896 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
9. Конструктор Zheng Bo Ji Mu 9073-2 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.