⇒ Попередня

Новини

26 травня 2023

Про результати позапланових заходів державного нагляду у сфері дотримання антитютюнового законодавства

Працівниками відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві на підставі звернень споживачів у травні місяці здійснено 17 виходів для проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) суб'єктів господарювання що надають послуги у сфері ресторанного господарства.

 

За результатами розгляду 17 звернень з виходом на місце для перевірки фактів викладених у зверненнях встановлено:

- 3 суб'єкти господарювання не дотримуються вимог щодо заборони вживання тютюнових виробів та кальянів у приміщеннях закладів ресторанного господарства;

- 1 суб'єкт господарювання не дотримується вимог щодо заборони реклами та стимулювання продажу тютюнових виробів;

- 4 суб'єкт господарювання не дотримуються заборони щодо стимулювання продажу та вживання тютюнових виробів споживачами.

За виявлені порушення вимог антитютюнового законодавства до суб'єктів господарювання застосовано адміністративно-господарські санкції в розмірі 603 000,00 грн.

 

В разі порушення Ваших прав, як споживача закладом ресторанного господарства, а саме не дотримання обмежень щодо заборони куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів Вам необхідно подати до Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві звернення оформлене відповідно до вимог статті 5 Закону України «Про звернення громадян» із зазначенням найменування суб'єкта господарювання, його фактичного місця здійснення діяльності, додавши детальний опис порушення Ваших прав, як споживача та/або скористатися електронною формою звернення nosmoking.phc.org.ua.

 

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві закликає не вживати тютюнові вироби, трав'яні вироби для куріння, електронні сигарети, пристрої для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та  кальяни. Куріння шкодить Вашому здоров'ю та здоров'ю оточуючих.