⇒ Попередня

Новини

16 травня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 15 травня здійснили інформаційне відвідування магазинів «Cosmo» та «Akvarel» ТРЦ «Cosmo Multimall» за адресою: м. Київ, вул. В. Гетьмана, 6. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

При огляді продукції були виявлені невідповідності. 

Зокрема, в магазині «Cosmo»:
1. Пароочисник Karcher SC1 Premium – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
2. Фен Philips BHD530/00 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
3. Фен Rowenta CV888LF0 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
4. Вирівнювач волосся Rowenta Karl Lagerfeld Pro Stylist Straightener – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
5. Фен-щітка Philips BHA301/00 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
6. Праска Tefal FV1711E0 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
7. Праска Philips DST5030/20 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
8. Праска Braun SI7149WB – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
9. Вертикальний ручний відпарювач Tefal DT6130E0 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
10. Пральна машина Electrolux EW6S326SUI – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
11. Міксер Tefal HT310811 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси.
12. Міксер Bork B782 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
13. Чайник електричний Gorenje K15DWW – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси.

В магазині «Akvarel»:
1. Карткова гра Мемологія Паляниця – На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Карткова гра Гра про країни – На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
3. Карткова гра Між нами дівчатами – На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Іграшка Thinkers memory – На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. 
5. Пазл Trefl 54 mini Коні – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.