⇒ Попередня

Новини

26 листопада 2021

Контроль якості бензину автомобільного, дизельного палива у Києві

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві опрацьовує отримане за належністю звернення споживача нафтопродуктів. Звернення, щодо ознак реалізації пального, що не відповідає заявленим якісним показникам, надійшло від Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

У ході розгляду звернення фахівцями Головного управління здійснено позапланові заходи державного нагляду (контролю) мережевої АЗС, що знаходиться на території Києва.

Під час проведення позапланової перевірки за участі представників Національної поліції України фахівцями Головного управління відібрано шість зразків нафтопродуктів: бензину автомобільного А-92-Євро5-Е0, бензину автомобільного А-95-Євро5-Е0 та палива дизельного ДП-З-Євро5-Е0. 

Зразки нафтопродуктів надіслано до випробувального центру для визначення відповідності якісних показників Технічному регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив затвердженому постановою КМУ № 927 від 01.08.13,  ДСТУ 7688:2015 «Паливо дизельне ЄВРО. Технічні умови» та ДСТУ 7687:2015 «Бензини автомобільні ЄВРО. Технічні умови».

Після отримання результатів випробувань зразків нафтопродуктів Головним Управлінням Держпродспоживслужби в м.Києві буде прийняте відповідне рішення, про яке буде повідомлено заявника.