⇒ Попередня

Новини

10 травня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 08 травня здійснили інформаційне відвідування магазинів «Ашан» та «Ельдорадо» за адресою: м. Київ, вул. Сім'ї Сосніних, 17. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

При огляді продукції були виявлені невідповідності. 

Зокрема, в магазині «Ашан»:
1. Фен Zelmer ZHD8360 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси.
2. Сендвічниця Selecline TXS081A – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Тостер Qilive Q5785 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Чайник First FA5407 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Чайник Ardesto EKL-F17WG – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
6. Кавоварка Qilive Q5168 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
7. Міксер Qilive HM825S – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
8. Міксер Tefal HT3101 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
9. Пилосос Selecline EV610 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
10. Телевізор Hisense 55A7400F – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
11. Іграшка М’який пупс 15см – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
12. Іграшка Шар LOL Surprise movie magic – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
13. Іграшка Машина поліція інерційна – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
14. Конструктор відро 100ел 820481 – На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
12. Іграшка Пазл One Two Fun Тварини 12ел – На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
13. Засіб для чищення оббивки салону Atas Plak Detap – На мийному засобі відсутній знак відповідності технічним регламентам.

В магазині «Ельдорадо»:
1. Телевізор LG 50UQ75006LF – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
2. Електромлинок Bosch MMR08A1 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
3. Міксер Bosch MFQ3010 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
4. Холодильник Candy CCE31618FWU – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
5. М’ясорубка Bosch MFW2514W – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
6. Фен Philips BHD501/00 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
7. Випрямляч Philips BHS530/00 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
8. Чайник Braun WK300 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси.
9. Чайник Bosch TWK7601 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.