⇒ Попередня

Новини

04 травня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 28 квітня здійснили інформаційне відвідування магазинів «Територія мінімальних цін» за адресою: м. Київ, вул. Ак. Єфремова, 3 та «Радість» за адресою: м. Київ, вул. Прилужна, 4/15. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

При огляді продукції були виявлені невідповідності. Зокрема, в магазині «Територія мінімальних цін»:
1. Іграшка Каталочка 373-1 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Іграшка Сортер помаранчевий 26368 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
3. Іграшка Меблі для ляльок 66081 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
4. Іграшка Пупс музичний Х1608 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Іграшка гумова Динозавр – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Іграшка Антистрес тягучий С53857 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
7. Іграшка Слайм 68622А2 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
8. Іграшка Кіллі Біллі горбатий – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
9. Іграшка м’яка Банан – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
10. Іграшка Кінетичний пісок у відрі – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.

В магазині «Радість»:
1. Іграшка Лялька в кульці – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Іграшка м’яка Baby mix – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Іграшка Лялька Shoprins sweet – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Іграшка Лялька з різнокольоровим волоссям – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Іграшка Пістолет майнкрафт – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Конструктор Planet commando – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
7. Конструктор Qman Trans collector – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
8. Конструктор Qman Trans Cherry – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
9. Іграшка Літак шестерня А380 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
10. Іграшка Грузовик пластиковий – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.