⇒ Попередня

Новини

28 квітня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 27 квітня здійснили інформаційне відвідування магазинів «Червоний маркет» за адресою: м. Київ, пр-кт Ак. Паладіна, 13 та «Все від 10 грн.» за адресою: м. Київ, бул. Ак. Вернадського, 87. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту безпечності іграшок»,
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні». 

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності. Зокрема, в магазині «Червоний маркет»:
1. Клейовий пістолет 20Вт – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Паяльник електричний Soldering Iron – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Тепловентилятор Raf R1183 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Зарядний пристрій USB charger – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Подовжувач 3 розетки 5м – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Ігровий набір House Set 576F1 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
7. Набір Клавіатура + миша Mixie X70S – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
8. Іграшка Слиз для гри Zimpli kids – На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.

В магазині «Все від 10 грн.»:
1. Кавомолка Maestro MR450 – На електрообладнанні відсутня інформація про імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси.
2. Міксер Maestro MR501 – На електрообладнанні відсутня інформація про імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси.
3. Фен для волосся Sonar SN67 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Праска Maestro MR321С – На електрообладнанні відсутня інформація про імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси.
5. Електрочайник Rainberg RB902 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Щіпці для завивки Maestro MR273 – На електрообладнанні відсутня інформація про імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси.
7. Ігровий набір Doctor set Zheng Cheng Xing 728A – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
8. Конструктор Friend Шкатулка-сердечко Мії 11193 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
9. Ігровий пістолет Avengers 6 bullet blaster – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
10. Іграшка Beyblade Buster Xcalibus – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.