⇒ Попередня

Новини

25 квітня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 24 квітня здійснили інформаційне відвідування магазинів «Червоний маркет» за адресою: м. Київ, вул. Попудренка, 5 та «Територія мінімальних цін» за адресою: м. Київ, вул. Попудренка, 7А. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту безпечності іграшок»,
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні». 

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності. Зокрема, в магазині «Червоний маркет»:
1. Іграшка Гель слиз для гри Zimpli Kids – На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Іграшка Дитячий набір Рибалка – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Чайник Bitek 7001 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Капучинатор Mini Mix – На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Машинка для зняття катишків Gemei – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Електричний тепловентилятор Raf R1181 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.

У магазині «Територія мінімальних цін»:
1. Іграшка Стрибунець зі світлом HY807 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Іграшка Зелене каченя – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Іграшка Антистрес Динозавр – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Іграшка м’яка рожева №9 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Іграшка Рація Wolkie-Tolkie 2093 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
6. Іграшка Залізна дорога Train-man 877-179D – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
7. Іграшка Кухонний набір рожевий Kitchen backpack 8821 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
8. Іграшка Пральна машина 6608-1 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
9. Іграшка дерев’яна Потяг-логіка 256-24 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
10. Іграшка Пірамідка 20223-3 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
11. Іграшка Пищалка Качечки SDH-10051 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
12. Іграшка Брязкальце Hola 306E – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
13. Іграшка Фігурки Brawl Stars 60 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.