⇒ Попередня

Новини

21 квітня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 20 квітня здійснили інформаційне відвідування ТЦ «Квадрат НЕО» за адресою: м. Київ, вул. Г. Юри, 20, зокрема магазинів «Фокстрот» та «Подарунки» (ФОП Редько Ольга Олександрівна). 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту безпечності іграшок»,
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні». 

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності. Зокрема, в магазині «Фокстрот»:
1. Телевізор Kivi 43U740NB – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
2. Телевізор Kivi 43F750NB – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
3. Телевізор Hisense 43A6BG – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
4. Клавіатура Hator Starfall HTK-608 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Інфрачервоний обігрівач UFO Star 2400 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Фен Philips BHD501/00 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
7. Парова щітка Tefal DT2020E1 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
8. Пральна машина Electrolux EW6S226SUI – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
9. Чайник Philips HD9351/90 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
10. Чайник Tefal BI520D10 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 
11. Чайник Philips HD9318/00 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. 

В магазині «Подарунки»:
1. Набір солдатиків 8150А – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Іграшка м’яка Жовте цуценя – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Іграшка Кубік логіка – На іграшці відсутня інформація про імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
4. Іграшка Skateboard Finger Bicycle – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Іграшка Xeno Xcalibrum M.I. – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Іграшка Помаранчевий меч – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
7. Іграшка Гра 897 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
8. Іграшка Жовтий пес на колесах – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.