⇒ Попередня

Новини

20 квітня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 19 квітня здійснили інформаційне відвідування магазинів «Сільпо» за адресою: м. Київ, вул. Г. Юри, 20 та «OnePrice» за адресою: м. Київ, вул. Г. Юри, 16. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту безпечності іграшок»,
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні». 

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності. Зокрема, в магазині «Сільпо»:
1. Іграшка Автомобіль ретро чорний – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Іграшка м’яка TY Spirit чорна – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Іграшка Гель для гри Gelli snow – На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Зарядний пристрій з магнітами GSB6851 – На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Конструктор Ai Pin Heppy Fight – На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Порошок пральний Triumf – На мийному засобі відсутня інформація про імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На мийному засобі відсутній знак відповідності технічним регламентам.

В магазині «OnePrice»:
1. Зарядний пристрій Recrsi – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Міксер Haeger HG6633 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Обігрівач електричний Luxel N – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Обігрівач електричний Luxel L – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Каструля електрична Xun Bao – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Стайлер спіральний Phyopus PH2007 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
7. Гребінець-вирівнювач для волосся HQT-909B – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
8. Ігровий набір Конячка – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
9. Іграшка Гелікоптер 8088 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
10. Іграшка Брязкальце пластикове – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
11. Фігурки іграшкові Армія – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
12. Машинка інерційна 5809 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
13. Іграшка м’яка Вівця з пляшкою – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.