⇒ Попередня

Новини

19 квітня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 18 квітня здійснили інформаційне відвідування магазину «Varus» за адресою: м. Київ, вул. Васильківська, 34, та АЗК «БРСМ Нафта» за адресою: м. Київ, вул. В. Жуковського, 22. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту безпечності іграшок»,
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні». 

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності. Зокрема, в магазині «Varus»:
1. Іграшка Авто Kid cars Sport – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Іграшка Машинка Джип в асортименті – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Іграшка Машинка – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Іграшка Машинка у кульці – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Іграшка-тянучка Дракон – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Іграшка Машинка – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.

На АЗК «БРСМ Нафта»:
1. Світлодіодний аварійний ліхтар – На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Світлодіодний ліхтарик для кемпінгу – На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Іграшка Монстрик – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Засіб для чищення оббивки салону Plak – На мийному засобі відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Іграшка автомобіль TY04 – На іграшці відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Іграшка авто TY02 – На іграшці відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
7. Подовжувач білий 3м БРСМ – На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.