⇒ Попередня

Новини

13 квітня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 11 квітня здійснили інформаційне відвідування магазинів «OnePrice» (ФОП Шепілова Олена Миколаївна) за адресою: м. Київ, пр-кт В. Порика, 3 та «Bonus» (ФОП Макаренко Олена Петрівна) за адресою: м. Київ, пр-кт В. Порика, 13. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту безпечності іграшок»,
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні». 

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності. Зокрема, в магазині «OnePrice»:
1. Фен Nova NV7080 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Праска для вирівнювання волосся Make time – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Сендвічниця RAF R284T – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Чайник електричний RAF R7826 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Подовжувач 3 гнізда Modern – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
6. Колодка для подовжувача YW58 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
7. Іграшка м’яка Ведмедиця в червоній сукні – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
8. Іграшка м’яка Білий кролик – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
9. Іграшка Forjoy Sleeping baby – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
10. Іграшка Гелікоптер зі світлом JM9198 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
11. Іграшка Військова техніка БТР – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
12. Іграшка Лялька в яйці блакитна – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
13. Гра настільна Герої проти орків – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.

В магазині «Bonus»:
1. Лампа світомузика – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Лампочки LED Livarno – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Машинка на дистанційному керуванні Месники – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Машинка інерційна Джип універсал – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Машинка на дистанційному керуванні Ламборджині – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Конструктор-фігурка Єдиноріг Пори року – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
7. Іграшка на шнурку Краб – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
8. Конструктор Машини Катер капсула – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
9. Дорожній зарядний пристрій 2,4А – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
10. Зарядний пристрій Hoco Micro – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.