⇒ Попередня

Новини

10 квітня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 7 квітня здійснили інформаційне відвідування ТЦ «Орнамент», зокрема магазинів «Сільпо», «Алло» та «Будинок іграшок» за адресою: м. Київ, пр-кт Правди, 58. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту безпечності іграшок»,
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні». 

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності. Зокрема, в  магазині «Сільпо»:
1. Мило рідке MIIMIL – На мийному засобі відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Омивач скла Кристал Мах – На мийному засобі відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Іграшка кругла з вушками – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Іграшка їжак в комбінезоні – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.

В магазині «Алло»:
1. Телевізор Xiaomi MiTVP155 – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
2. Телевізор Xiaomi TVA243 – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
3. Електрочайник Mi Smart Kettle Pro – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Робот-пилосос Mi Robot Vacuum-Mop 2 EU – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Робот-пилосос Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite EU – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Робот-пилосос Lenovo E2 Inertial Navigation – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
7. Антимоскітна лампа Yeelight 2in1 Mosq.repel. Lamp – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
8. Настільна лампа Yeelight White – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.

У магазині «Будинок іграшок»:
1. Іграшка Гарна спроба – На іграшці відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Іграшка Fit&Fun – На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
3. Іграшка Ерудиція – На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
4. Іграшка Мемка Мімка 2 – На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
5. Іграшка Правда або дія – На іграшці відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Ігровий міні-набір Fun Banka Свійські тварини – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстровані комерційні найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.