⇒ Попередня

Новини

04 квітня 2023

У Києві перевірили заклади громадського харчування на предмет дотримання антитютюнового законодавства

З 31 березня  працівників Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві залучено до роботи в районних групах спільно з Національною поліцією м. Києва на предмет перевірки стану дотримання антитютюнового законодавства київськими закладами громадського харчування.

За результатами роботи таких груп у Шевченківському районі впродовж двох днів  перевірено 13 закладів громадського харчування на предмет дотримання антитютюнового законодавства. Встановлено, що у п’яти закладах громадського харчування здійснювали реалізацію тютюнових виробів без марок акцизного податку. У наслідку було вилучено  понад 40 кілограмів таких тютюнових виробів.

Разом з цим, працівниками поліції складено 21 протокол на громадян, які порушили вимоги статті 175-1 КУпАП та вимоги статті 13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення», що нехтували забороною куріння кальянів у приміщеннях закладів.

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві закликає не вживати тютюнові вироби,  трав’яні суміші для куріння, електронні сигарети, пристрої для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та кальяни. Куріння шкодить здоров'ю вашому та оточуючих.