⇒ Попередня

Новини

31 березня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 30 березня здійснили інформаційне відвідування ТРЦ «Dream Berry», зокрема магазину «O!SOME» за адресою: м. Київ, пр-кт Оболонський, 21, ТЦ «Oasis», зокрема магазину «USUPSO» за адресою: м. Київ, пр-кт Оболонський, 47/42 та ТРЦ «Retroville», зокрема магазину «USUPSO» за адресою: м. Київ, пр-кт Правди, 47. 

Мета візиту – консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту безпечності іграшок»,
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні». 

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності. Зокрема, у магазині «O!SOME» за адресою: м. Київ, пр-кт Оболонський, 21:
1. Пазл Музей котів – На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. 
2. Пазл Музичний фестиваль – На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Іграшка дитяча для ванни – На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Іграшка дитяча тверда в асортименті – На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Іграшка м’яка Песик в коричневому костюмчику – На іграшці відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Світильник USB 3D фігура Париж – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
7. Дата-кабель зарядний до смартфону 3в1 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
8. Дата-кабель зарядний для смартфону Type-C колір чорний – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.

У магазині «USUPSO» за адресою: м. Київ, пр-кт Оболонський, 47/42:
1. Іграшка м’яка Песик в коричневому костюмчику – На іграшці відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Іграшка м’яка Песик в білому костюмчику 20 см – На іграшці відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. 
3. Іграшка м’яка Панда з бантиком 38 см – На іграшці відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Іграшка м’яка Кролик в бежевій кофтинці з морковкою 30 см – На іграшці відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Іграшка дитяча, що веселить – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Пазл Вертоліт – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
7. Пазл 3D Кондитерська – На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
8. Іграшка для дітей на пружинці Збентежений – На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
9. Світильник USB 3D фігура Сідней – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
10. Прикурювач для автомобіля класичний – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
11. Зарядний пристрій-підставка для смартфону – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
12. Лампа USB настільна з безпровідною зарядкою для смартфону – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
13. Світильник із ріжками лампа-нічник олень – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.

У магазині «USUPSO» за адресою: м. Київ, пр-кт Правди, 47:
1. Іграшка Power Jenga – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. 
2. Іграшка м’яка Песик в білому костюмчику 20 см – На іграшці відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Іграшка м’яка Кролик в бежевій кофтинці – На іграшці відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Іграшка м’яка Кенгуру 30см – На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Іграшка дитяча для творчості тип А – На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Зарядний безпровідний пристрій Wireless – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
7. Дата-кабель зарядний для смартфону Type-C колір чорний – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.