⇒ Попередня

Новини

30 березня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 29 березня здійснили інформаційне відвідування магазину «Ашан» за адресою м. Київ, вул. Берковецька, 6. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом із наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту безпечності іграшок»,
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні». 

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності:
1. Іграшка Меч Єва АС – На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутні спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
2. Іграшка Набір для піску Сафарі 3 елементи – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутні спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
3. Іграшка Набір для піску Сафарі 6 елементів – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутні спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
4. Іграшка Набір пожежника – На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутні спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
5. Іграшка електричний лобзик – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Іграшка Бластер ТЕК – На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам.
7. М’яка іграшка Котозая білий – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутні спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
8. Літній омивач скла концентрат – На мийному засобі відсутній знак відповідності технічним регламентам.
9. Омивач скла концентрат – На мийному засобі відсутній знак відповідності технічним регламентам.
10. Омивач скла з ароматом лимону – На мийному засобі відсутній знак відповідності технічним регламентам.
11. Автошампунь вишня – На мийному засобі відсутній знак відповідності технічним регламентам.
12. LED лампа G45 Ашан – На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
13. Лампа розжарювання для світильників – На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам. Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
14. Трійник побутовий 3 гнізда – На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
15. Розгалужувач 2 гнізда – На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
16. Телевізор Samsung UE50AU7100UXUA – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
17. Телевізор Hisense 55A6BG – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
18. Кабель Micro USB – На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
19. Клавіатура Gembird KB103UA – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
20. Пароочисник ETA 126490000 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
21. Праска Zelmer ZIR3285 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
22. Фен дорожній Ardesto HDY120T – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
23. Сендвічниця Selectline TXS081A – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
24. Тостер Qilive Q.5785 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
25. Чайник пластиковий Zelmer ZCK7010L – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
26. Подовжувач електричний на 3 розетки – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.