⇒ Попередня

Новини

28 березня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 27 березня здійснили інформаційне відвідування ТРЦ «Retroville», зокрема магазинів «Фокстрот», «Tescoma» (ФОП «Бондаренко О.Л.») та «Eldorado» за адресою: м. Київ, проспект Правди, 47.

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції  вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів.

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме:
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання»,
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів»,
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні».

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності.

Так, в магазині «Фокстрот»:
1. Телевізор Samsung UE65BU8500UXUA – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
2. Телевізор LG OLED55C24LA  – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
3. Лампа настільна Yeelight Serene Eye-Friendly Desk Lamp Pro – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Клавіатура AULA Downguard Mechanical Wired Keyboard – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
5. Фен Rowenta CV1622F0 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса.
6. Електрогребінець Rowenta CF5820F0 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса.
7. Праска Braun SI7149WB – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса.
8. Праска Tefal FV9835E0 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса.
9. Пральна машина Whirlpool FFB 10469 BV UA – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
10. Міксер Tefal HT450B38 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса.
11. Чайник Tefal KI831E10 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса.

В магазині «Tescoma»:
1. Тостер President – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
2. Чайник GrandChef – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
3. Смузі міксер President – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
4. Контактний гриль President – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.

В магазині «Eldorado»:
1. Телевізор Samsung QE65QN900AUXUA – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
2. Телевізор Sumato 32HT01 – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
3. Телевізор KIVI 32H740NB – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
4. Міксер Bosch MFQ3010 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса.
5. Кавоподрібнювач Bosch TSM6A013 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса.
6. Тостер Philips HD267390 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса.
7. Чайник Bosch TWK7601 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса.
8. Пральна машина Samsung WW62J30G0LW – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
9. Обігрівач масляний Kumtel KUM124OS – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.