⇒ Попередня

Новини

23 березня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 22 березня здійснили інформаційне відвідування магазинів «Іграшки» за адресою: м. Київ, вул. Святошинська, 1 та «Miniprice мінімальні ціни» за адресою: м. Київ, проспект Перемоги, 100. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту безпечності іграшок»,
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні». 

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності. 

В магазині «Іграшки»:
1. Конструктор Poppy Playtime SL89205 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
2. Конструктор К10 з викруткою динозавр – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
3. Іграшка Набір інструментів KY1068-42 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
4. Іграшка Водяний насос 26cm K669 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
5. Іграшка Бейблейд В117 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
6. Іграшка Молоточок 3 кольори SF251846 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
7. Дерев’яна джанга-пазл Multifunctional 30980 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
8. Фігурки Brawl Stars67 2010000 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
9. Тварина гумова (динозавр) Q9899-319 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
10. Пупс музичний 30см А621 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
11. М’яка іграшка Поні DR5002C – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.

В магазині «Miniprice мінімальні ціни»:
1. Лялька Frozen II міні 8008 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
2. Лялька Мультгерой міні 3666 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
3. Іграшка антистрес Каченятко LED 10cm – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
4. Конструктор Ideas Машини Катер капсула 6,5см – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
5. Конструктор мініфігура Nexo soldiers 79302 – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
6. Іграшка Рибалка магнітна заводна – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
7. Пістолет з кулями-присосками – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутнє спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
8. Лампа настільна 203В – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
9. Лампа-світломузика – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам. Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
10. Електричний подовжувач 3/3м 11480 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.