⇒ Попередня

Новини

22 березня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 20 березня здійснили інформаційне відвідування ТРЦ «Piramida», зокрема магазинів «Фокстрот» та «Eldorado» за адресою: м. Київ, вул. О. Мишуги, 4. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції  вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні». 

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності. 

В магазині «Eldorado»:
1. Чайник Bosch TWK 7601 – На електрообладнанні відсутня інформація про імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса.
2. Чайник Bosch TWK 3P420 – На електрообладнанні відсутня інформація про імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса.
3. Соковижималка Kenwood JE 280 – На електрообладнанні відсутня інформація про імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса.
4. Пральна машина Samsung WW62J30G0LW – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
5. Пральна машина Elenberg FS6121DW – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
6. Обігрівач Wetair WFH-04 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
7. Фен Philips BHD501/00 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
8. Телевізор LED TLC 32S615 – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
9. Телевізор LED Hisense 32A – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.

В магазині «Фокстрот»:
1.    Чайник Philips HD9351/90 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
2. Чайник Tefal BI520D10 – На електрообладнанні відсутня інформація про імпортера, а саме його найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактна поштова адреса. 
3. Тостер Philips Viva HD2637/90 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
4. Блендер Bosch MS62B6190 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
5. Міксер Philips HR3740/00 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
6. Фен Babyliss 6704E – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
7. Фен-щітка Philips BHA301/00 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
8. Пральна машина Samsung WW80J52E0HX/UA – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
9. Вбудований холодильник Indesit INC20T321EU – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.