⇒ Попередня

Новини

16 березня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 15 березня здійснили інформаційне відвідування ТРЦ «Lavina», зокрема магазинів «Tefal Home&Cook» та «Територія твоєї техніки», за адресою м. Київ, вул. Берковецька, 6Д. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні». 

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності. Зокрема, у магазині «Tefal Home&Cook»:
1. Сендвічниця Tefal Ultracompact SM155212 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
2. Тостер Tefal Sense TT693110 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
3. Тостер Tefal Inox TT520D10 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
4. Блендер погружний Tefal Turbomix HB121838 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
5. Чайник Tefal Digital KO854830 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
6. Чайник Tefal Glass Kettle KI772D38 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
7. Чайник Tefal KI740B30 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.

У магазині «Територія твоєї техніки»:
1. Телевізор Samsung QE50Q60AA – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
2. Телевізор Nokia 5500A – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
3. Телевізор Nokia 4300D – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
4. Телевізор Samsung UE43AU7100 – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
5. Мобільний зарядний пристрій XO L80 USB-C 10W – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
6. Зарядний пристрій ColorWay Type-C PD – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
7. Зарядний пристрій ColorWay 2USB Auto ID – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
8. Робот-пилосос Xiaomi Viomi Robot – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На електрообладнанні відсутній знак відповідності технічним регламентам.
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.