⇒ Попередня

Новини

15 березня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 13 березня здійснили інформаційне відвідування ТРЦ «Lavina», зокрема магазину «Rozum» (ФОП Повілайтіс Вадим Олегович, м. Харків, вул. Коперника, 6) за адресою м. Київ, вул. Берковецька, 6Д. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні». 

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності:
1. Іграшка настільна «Каркассон» – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутні спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
2. Іграшка настільна «Космічна сутичка» – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутні спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
3. Іграшка настільна «Вірус» – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутні спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
4. Іграшка настільна «Ерудит» – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутні спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
5. Іграшка настільна «Данетки» – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутні спеціальні попередження щодо обережності під час користування.
6. Іграшка настільна «Барамелька» – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутні спеціальні попередження щодо обережності під час користування.
7. Іграшка настільна «Конекс» – На іграшці відсутні спеціальні попередження щодо обережності під час користування.
8. Іграшка підлогова «Угода на кохання» – На іграшці відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. На іграшці відсутній знак відповідності технічним регламентам. На іграшці відсутні спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.
9. Іграшка «Ткацький верстат – Набір для творчості» – На іграшці відсутні спеціальні попередження та позначення щодо обережності під час користування.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.