⇒ Попередня

Новини

15 березня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 10.03.2023 здійснили інформаційне відвідування магазину «Червоний маркет» за адресою: бул. Чоколівський 21. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні»,
«Технічного регламенту безпечності іграшок». 

Під час огляду продукції в магазині «Червоний маркет» були виявлені наступні невідповідності:
1. Плитка електрична Electric Stove 1000 W спіраль – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
2. Плитка електрична Star Chef 1000 W спіраль – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
3. Лампа для гель-лаку Sun UV/LED nail lamp – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
4. Машинка для стрижки Geemy – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам.  
5. Тример 3в1 Geemy – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
6. Чайник з нержавіючої сталі Marva – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
7. Тепловентилятор RAF R.1183 – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам.
8. Кабель Fast Lightning 3.1A 1 м. – відсутній знак відповідності технічним стандартам. 
9. Кабель Fast Type-C 3.1A 1 м. – відсутній знак відповідності технічним стандартам.   
10. Кабель Grandx Type-C USB PC03W 1 м. 3A – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
11. Набір дитячий меблі для ляльки – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам.  
12. Лялька з прикрасами Anita Collector – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
13. Дзвінок бездротовий на батарейках – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
14. Освіжувач повітря Aroma Wash вишневий сад – наявність знака відповідності технічним стандартам.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.