⇒ Попередня

Новини

14 березня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 09.03.2023 здійснили інформаційне відвідування магазину «Бонус» за адресою: пл. Севастопольська. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні»,
«Технічного регламенту безпечності іграшок». 

Під час огляду продукції в магазині «Бонус» були виявлені наступні невідповідності:
1. Електрочайник A-plus 2132 – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
2. Електрочайник Grunhelm EKS-2028 – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
3. Кабель Micro-USB 1,2 м. EZRA – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
4. Кабель Hoco X20 Micro Flash 1 м. – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам.  
5. Світильник настільний Grundig LED 3x0 – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
6. Світильник настільний Grundig LED на батарейках – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
7. Світильник декоративний Grundig 7 кольорів світла – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам.
8. Зарядний пристрій СЗУ 1USB Borofone BA20A Lightning 2in1 – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
9. Зарядний пристрій СЗУ 1USB Borofone BA20A Type-C 2in1 – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
10. Кабель Micro-USB 1 м. обплетення тканина – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
11. Ліхтар ручний акумуляторний багатофункціональний – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам.  
12. Світильник настільний Grundig – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
13. Ваги кухонні 5 Кг – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
14. Електронна мірна ложка-ваги 500 DSS – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам.
15. Фрезер для манікюру та педикюру 100-LYM – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
16. Плойка стайлер спіральна А-Плюс – відсутній знак відповідності технічним стандартам.  
17. Шуруповерт з битами у боксі на акумуляторі – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
18. Насос для м’ячів – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
19. Лялька Hair Girls з 10 аксесуарами у капсулі – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам.
20. Іграшка-фокус «Пухнастик байла» – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам.
21. Лампа LED full color rotating lamp – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам та енергетичне маркування. 
22. Лампа Ampouless LED E14 – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам.  
23. Лампа Ampouless LED E27 – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам та енергетичне маркування.   
24. Іграшка м’яка «Астерікс» – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам. 
25. Пістолет з м’якими кулями – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам.
26. Гель для гоління Gillette skinguard sensit 200 мл. – відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси, а також знак відповідності технічним стандартам.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.