⇒ Попередня

Новини

09 березня 2023

Консультативна допомога бізнесу щодо відповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів.

Фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві 07.03.2023 здійснили інформаційне відвідування магазину «Фокстрот»  торгівельного центру «ХітMall» за адресою: м.Київ, проспект Перемоги, 134/1. 

Мета візиту - консультативна допомога бізнесу для усунення невідповідності нехарчової продукції вимогам Технічних регламентів, що у свою чергу сприятиме захисту прав споживачів. 

Разом з наданням роз’яснень законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, представників суб’єктів господарювання проконсультували з питань приведення нехарчової продукції у відповідність вимогам Технічним регламентам, які розповсюджуються на неї, а саме: 
«Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 
«Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання»,
«Технічного регламенту мийних засобів», 
«Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні»,
«Технічного регламенту безпечності іграшок». 

Наведемо кілька прикладів, коли при огляді продукції були виявлені невідповідності. Зокрема:
1.    Мікрохвильова піч Mystery MMW-2009G – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
2.    Чайник Philips HD9351/90 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
3.    Блендер Bosch MSM14500 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
4.    Міксер без чаші Tefal HT310811 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
5.    М’ясорубка Moulinex ME 111032 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси. 
6.    Випрямлювач для волосся Rowenta SF4650F0 – На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
7.    Фен PhilipsBHD350/10 - На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
8.    Плойка Rowenta CF3227F0 - На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
9.    Фен-щітка Rowenta CF6135F0 - На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
10.     Фен-щітка Rowenta CF7812F0 - На електрообладнанні відсутня інформація про виробника та імпортера, а саме їх найменування, зареєстроване комерційне найменування та контактні поштові адреси.
11.    Телевізор Samsung EA55AU7100UXUA – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
12.     Духова шафа Samsung NV68R2340RB/WT - Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
13.     Прально-сушильна машина Wirlpool FWDG86148B EU - Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
14.     Телевізор HISENSE 43E&HQ – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.
15.     Телевізор KIVI 43U740LB – Енергетична етикетка не закріплена на зовнішньому боці або кришці приладу.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві поінформували представників суб’єктів господарювання про усі виявлені недоліки і необхідність їх якнайшвидшого усунення.